Babyteppe «Hav og hei»

Dette babyteppet fra Pickles har jeg hatt lyst å lage siden Lycketrollet var baby, men siden vi fikk flere babytepper i presang den gangen ble det aldri til at jeg startet på det. Derfor måtte jeg nytte sjansen denne gangen. Kom over et nydelige garnet på Husfliden i Mandal som heter «Geilsk Tynd Ull«. Satte sammen farger jeg falt for (nr. 2,4,17,18,30) og etter teppet ble ferdig minner det meg om lyngheiene som bølger seg over Jæren med havet i bakgrunnen. Ok, dette ble veldig bonderomantisk, men på en måte føles det veldig nostalgisk (og Bestefar vil elske tanken, det er jeg sikker på!) og Lille Olle Bolle elsker å sutte på det!

20131107-235642.jpg
Denne strikketeknikken er av typen som stadig gir kommentarer på hvordan jeg har fått det til, men det er faktisk veldig enkelt og anbefales som et enkelt prosjekt, også for nykommere. Pickles har oppskrift både på vinterteppe i ull og sommerteppe som er litt luftigere.

20131108-000321.jpg
Siden dette garnet er ganske tynt, har jeg brukt pinne 3,5. Dermed har jeg økt antall masker til 146 og strikket 70 striper. Dette ble perfekt babyteppestørrelse!
Litt av poenget med fargespillet i dette teppet er at stripene ikke skal komme i en spesiell rekkefølge, men føles «tilfeldig», samtidig skal det jo være like mange striper i hver farge og de skal være noen lunde jevnt fordelt. Som den teknisk utdannede personen jeg er måtte jeg jo rote fram en App med random generering som ga meg følgende rekkefølge på mine fem utvalgte farger (for de spesielt interesserte altså…. )
1, 2, 3, 2, 4, 5, 2, 1, 4, 5, 4, 1, 3, 5, 1, 3, 1, 2, 4, 3, 2, 4, 5, 4, 5, 3, 1, 5, 2, 4, 1, 2, 5, 4, 5, 3, 1, 4, 3, 1, 3, 2, 5, 3, 1, 2, 4, 1, 4, 5, 3, 2, 3, 4, 5, 2, 3, 4, 1, 3, 5, 2, 4, 3, 1, 2, 5, 2, 5, 1

20131108-001117.jpg

Reklame

7 tanker om “Babyteppe «Hav og hei»

 1. Lekkert teppe! Jeg har strikket et sånn selv også, men jeg syns om mulig det ble enda penere på tynnerepinner, ser ut som det legger seg sååå fint:)

  • Hei,
   Ja, synes det fungerte veldig godt. Og anbefaler å bruke et garn som ikke er så glatt men som «tover» seg litt. Da blir effekten finest (og trådene fester seg skikkelig).

 2. Bare elsker fargene i teppet ditt! Har kommet over det flere ganger når jeg har søkt på andre ting, og må bare inn å kikke 🙂

  • Tusen takk skal du ha 🙂 Er veldig glad i det selv, fargene ble veldig tilfeldig valgt ut, først når det var ferdig jeg innså hvor godt de passet 🙂

 3. Kjempefine farger! Er det mulig å få vite hva app’en du brukte for å få rekkefølgen på stripene? Jeg klarer aldri å ende opp med like mange striper av hver farge uten å følge en gjentagende rekkefølge, og da mister man jo mye av effekten.

  • Hei, kjekt du liker det! Jeg fant bare en tilfeldig app med random generering, denne het arc4rand. Men når jeg hadde generert tallene var det fortsatt noen like etter hverandre og de var ikke jevnt fordelt. Så jeg delte tallene i grupper på 10 og 10. Så begynte jeg å bytte om på tall. Først sørget jeg for det var like mange av hver farge(2 av hver) i hver gruppe. Så at ingen steder hadde to like tall etter hverandre. Til slutt dobbelsjekket jeg at det var like mange av hvert tall. Når jeg var ferdig var det ganske random!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s