Mykeste myke bilstolposen

Jeg elsker bilstolposer til baby. Det er så praktisk når babyen skal ut og inn. Trenger ikke styre med yttertøy eller tepper. Men jeg er strikket en sånn før, med små pinner, og DET gadd jeg ikke denne gang. De skal jo være så lange, så jeg ble jo aldri ferdig!

20131023-190156.jpg
Derfor har jeg valgt en modell med store pinner og dobbelt garn denne gangen, for at det skulle gå litt fortere. Mønster er Tema 7 fra 1013 Lanett Baby fra Sandnes Garn, men i stedet for garnet i oppskriften gikk jeg for postordregarn. Er så himla digg å få garn levert på døren! Kombinasjonen Silk og Pure Alpaca fra Yarn Paradise ble supermykt!

Bakdelen med denne oppskriften var at den ikke har åpning til bilstolselen og det er jo vanskelig å bruke den i bilstol uten! Fikset det ved å felle ti masker midt på begge rapportene på kantene og midt bak etter ca 20 cm. Legger opp ti nye masker over disse neste omgang. De to hullene på kantene legges over hverandre når posen sys sammen og blir midt forann.

Nå kan høsten komme!

20131023-204112.jpg20131023-204124.jpg

Reklame

11 tanker om “Mykeste myke bilstolposen

 1. Hva slags strikkefasthet er det på silk garnet? Funderer på å prøve det neste gang jeg bestiller fra yarn paradise.

  • Hei Elisabeth
   Silk garnet er veldig tynt. Det står ikke noe strikkefasthet på det, kun at det hører til gruppe 1, Superfine, og at anbefalt pinne er 3 mm. Men jeg synes det er veldig tynt for pinne 3 hvis du bruker enkel tråd. Har gjort det og det ble veldig løst. Men det du kan gjøre er å bruke dobbel tråd, for hvert nøste er superdrøyt (190 m på 25 g).

  • Hei Elisabeth
   Silk garnet er veldig tynt. Det står ingen strikkefasthet på det, men anbefalt pinne er 3 mm og det tilhører garngruppe 1 «Super Fine». Jeg synes derimot enkel tråd på p 3 er altfor løst, så jeg ville brukt dobbel tråd. Det er superdrøyt, 190 m på 25 g.

 2. Kjempefin kjørepose. Har bestilt ein slik av venninna mi. Har ikkje dreisen på strikking. Er det billigare å kjøpe garn på nett? Hilsen uerfarenmengladistrikketøy 😀

  • Hei Therese, takk for hyggelig melding. Det er veldig mye billigere å kjøpe garn på nett. Bakdelen er at du ikke kan kjenne og se på garnet før du kjøper, så det er vanskelig å vite nøyaktig hvordan det er før du får det. Det er ikke heller alltid at fargen er helt riktig. En annen ting er at garn i norske butikker nok har en mye høyere kvalitet. Men siden det er så billig har du som regel råd å bomme noen ganger! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s